EXPERT Group

Bouw, afbouw, verbouw, renovatie, onderhoud, aan- en verkoop. Van tekening tot oplevering. Van calculatie tot stucwerk. Van bouwregelgeving tot woningverkoop. En eigenlijk ook nog alles wat er tussen, er voor en er na zit. Dat is Expert Group. Oorspronkelijk begonnen als specialist in de afbouw van zowel particuliere- als zakelijke projecten, heeft Expert Group zich door de jaren heen ontwikkeld tot een full-service bouwbedrijf. Full-service in de meest uitgebreide zin van het woord.

Expert Afbouw

Stucwerk binnen / buiten

Glad stucwerk binnen

In de meeste woningen kom je glad stucwerk tegen of ook wel pleisterwerk genoemd. In de meeste gevallen wordt deze afwerking met de hand aangebracht maat tegenwoordig kan er ook een gipsspuitmachine worden gebruikt door de stukadoors.

Het voordeel aan het gladde pleisterwerk is dat mocht het beschadigen het herstel hiervan vrij simpel is. Gladde muren worden in de meeste gevallen afgewerkt met latex muurverf gerold of gespoten.

Buiten stucwerk

Buitengevel stucwerk wordt aangebracht als de gevels al een isolatie hebben, naar gelang van steensoort word er een raaplaag aangebracht en na voldoende droogtijd (1 mm per dag) Kan men het afwerken met sierpleisters of schuurwerk is ook in kleur leverbaar.

Met buitengevelisolatie krijgt een woning als het ware een trui om haar muren heen, die uit verschillende lagen bestaat. De eerste laag, de ‘binnenvoering’, bestaat uit materiaal dat opgebouwd is uit heel kleine kunststof bolletjes die gevuld zijn met lucht. Deze lucht zit gevangen in de bolletjes en kan dus niet via de muren ontsnappen.

Het gebruik van sierpleisters beperkt zich niet tot binnenshuis. Diverse soorten sierpleister van uiterst hoogwaardige kwaliteit kunnen prima worden gebruikt ter afwerking van buitenmuren, terraswanden en andere oppervlakken die bloot staan aan weersinvloeden.